cauta
hotnews
Imagini şoc cu Serena Williams în clipul de prezentare al jocului de tenis virtual Top Spin 4....
Adversara de sâmbătă a României (20.15, PRO TV) a început să fie băgată în seama abia...
Joia trecuta, chiar în ziua returului cu Twente Enschede, din Europa League, goalkeeperul...
Clubul Politehnica Timişoara, prin vocea lui Marian Iancu, doreşte să primească 1,5 milioane...
Fotbalistul echipei Al Hilal, Mirel Radoi, refuza sa se gandeasca la o revenire la nationala atat...

Cum se calculeaza noua taxa de prima inmatriculare
Daca entuziasmul lui Vosganian in privinta noii grile a taxei de prima inmatriculare este fundamentat, atunci cei care isi doresc o masina noua vor trebui sa plateasca de 2,6 ori mai multi bani la inscrierea acesteia in circulatie. In acelasi timp, cei care sunt interesati de o masina veche de 12

si 13 ani (Euro 1)  vor plati de 7 ori mai putin.

In cazul unei masini noi Euro 4, cu o capacitate cilindrica de 1.4 litri, taxa de prima inmatriculare creste de la 161 de euro, la 420 de euro. Pentru o masina cu aceleasi caracteristici, dar cu o vechime intre 1 si 3 luni, taxa va fi mai mica, plafonandu-se la 403 euro.

In cazul masinilor Euro 3 cu vechimi intre 1 si 5 ani, cele care prezinta un potential ridicat de a patrunde in Romania ca vehicul second hand, taxa de prima inmatriculare ramane aproape neschimbata. La o masina de 1,4 litri cu vechime intre 1 si 2 ani taxa va creste de la de la 945 la 1.148 euro, iar la cele cu vechimi intre 2 si 5 ani taxa va fi redusa aproape nesemnificativ, cu maxim 100 de euro. Pentru masini de 3-4 ani (1,4 litri) taxa scade de la 1095 la 966 de euro.

Pentru toate masinile Euro 2 mai vechi de 5 ani taxa de prima inmatriculare se reduce in proportie mai mare, exceptie facand capacitatile de peste 3,0 litri. Pentru un vehicul de 6 ani si 1.4 litri taxa de prima inmatriculare scade de la 1002 la 714 euro.

Scaderi cu adevarat semnificative se vor aplica la masinile Euro 1 sau non-Euro cu vechimi mai mari de 12 ani. Spre exemplu, o masina de 1,4 litri de 14 ani va putea fi inscrisa in circulatie cu doar 323 de euro, de 10 ori mai putin decat cuantumul actual al texei de prima inmatriculare. Motivatia acestei schimbari este ca o masina atat de veche va fi retrasa relativ curand din circulatie, nemaifiind un agent poluator pentru multa vreme.

Acest sistem ar putea suferi usoare modificari la sugestia Uniunii Europene inainte de a fi aprobat de Guvern.

Taxe la masini noi euro 4:
1.6 litri – 480 euro
1.9 litri – 950 euro

Acest material poate fi preluat doar cu citarea sursei StiriAuto.ro

Zilele acestea, mai precis de miercuri, 19 octombrie, oricine cauta o carte cu teste grila pentru promovarea examenului de obtinere a permisului auto sau o carte de legislatie auto o poate gasi...
Dacia Lodgy sau Ford B-Max?
  Dacia Lodgy
  Ford B-Max
(voturi 122)